De Behandeling

Opsporen door meting

Langdurige klachten, zoals pijn en hevige vermoeidheid kunnen veroorzaakt worden door micro-organismen of vergiftigingen. Andere/overlappende oorzaken kunnen zijn energieblokkades, orgaanverstoringen of drainage-problemen.

Dit is goed te meten met de VEGATEST en kan worden behandeld met natuurlijke producten.

Het testresultaat van de meting is leidend voor de behandeling.

Behandelen met natuurlijke producten

Een kuur van DucClinic is op basis van kruiden, natuurproducten, energetische of homeopathische middelen.
Ieder persoon en iedere klacht is anders, dus wordt er per individuele situatie gekeken naar het beste middel of de beste combinatie van middelen.

Natuurvoeding

Voeding is zeer bepalend voor zowel fysieke als mentale gesteldheid. Met voeding kan je niet alle problemen oplossen, maar de juiste voeding kan herstel wel bevorderen en de behandeling ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is dat rauwe vlees en vis vrij gemakkelijk parasieten kunnen bevatten, wat niet bevorderlijk is wanneer je bezig bent met het bestrijden van een parasitaire infectie. Ik help bij het (tijdelijk) aanpassen van je voedingspatroon passend bij de situatie.

Mentale en Emotionele gezondheid

Los van onze fysieke gezondheid is de psyche minstens zo belangrijk. Het lichaam, de psyche, de energie om ons heen zijn onlosmakelijk verbonden en dragen bij aan onze algehele gesteldheid. Tijdens het consult wordt ook gezocht naar eventuele energetische blokkades en is er ruimte om te spreken over hoe het werkelijk met je gaat.

Duur van de behandeling

De duur van een kuur verschilt per patiënt. Dit is afhankelijk van:

  • hoe lang u de klacht al heeft
  • de ernst van uw klacht
  • het aantal oorzaken die verantwoordelijk zijn voor uw klacht
  • de inzet van de patiënt met betrekking tot inname van medicatie (commitment)

De meeste kuren duren tussen 6 weken en 6 maanden.
Tijdens een kuur zal het effect van de middelen en het verloop van de ziekte worden geëvalueerd door een controle-meting met de VEGATEST na ongeveer 7 weken. Uiteraard mag u mij tussendoor ook benaderen wanneer er vragen zijn. Ook kunt u een vervroegt controle-consult aanvragen. Na afloop van een kuur is er een eindcontrole met de VEGATEST.